Innehåller betald marknadsföring
Den här artikeln / inlägget innehåller referenser till produkter eller tjänster från en eller flera av våra annonsörer eller samarbetspartners. Om du klickar på länkar till dessa produkter eller tjänster kan vi få finansiella annonsintäkter.
Pronto logo
Publicerad: 12 juli, 2020 | Uppdaterad: 31 juli, 2022 Trendigt

Pronto casino

Vårt betyg
4/5
Spelutbud
3/5
Kundtjänst
5/5
Insättning/Uttag
5/5
Besökarnas betyg
(3 omdömen)
PayNPlay
Till Casinot

+18 | Regler & Villkor gäller
Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Betalningsmetoder

Trustly

Speltillverkare

BTG Evolution Gaming Fantasma Games NetEnt Nolimit city play n go Pragmatic Play Push Gaming Quickspin Red Tiger Reel Play Relax Gaming Yggdrasil

Snabbfakta

  • Licens
    Spelinspektionen
  • Antal spel
    1000+
  • Licensägare
    Premiergaming Ltd
  • Minsta insättning
    100kr
  • Aktiva sedan
    2018
  • Live Casino
    Ja

+18 | Regler & Villkor gäller
Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Kort om

Pronto casino sätter ribban på hur snabba uttag kan ske. Här får du vinsterna normalt på fem minuter. Vi kunde inte riktigt tro det men så är det! Inte nog med det så har de ett bra utbud med både favoriter och nya spel. Läs mer om vår upplevelse på Pronto där vi testar spelutbudet och kundtjänsten. Eller besök casinot för att själv testa hur snabbt det verkligen kan gå.

Något vi verkligen gillar

  • Blixtsnabba uttag
  • Trevlig och hjälpsam support
  • Pay’n Play

Saker som kan bli bättre

  • Mer filterval i sökfunktionen
  • Välkomstbonus för nya spelare

Pay’n Play utan välkomstbonus

Pronto sticker ut ur mängden av casinon då de inte erbjuder någon välkomstbonus. De har valt att lägga sina resurser på att få den bästa och snabbaste upplevelsen istället.

Vi kan hoppas att de i framtiden skaffar någon form av bonus!

Avatar Vårt betyg: -/5

Kommentar: Ingen bonus i skrivande stund men hoppas på det i framtiden.

Pronto Säkerhet & Rykte

Pronto nätcasino för strikta protokoll mot spelmissbruk och penningtvätt. För att hjälpa spelare med spelmissbruk har de flera med hjälp av Spelpaus.se flera kontrollgränser. De har inga varningar eller sanktioner i från Spelinspektionen vilket betyder att de följer den svenska spellagen till punkt och pricka.

Pronto Casino

Ryktet Pronto har online är mycket god. Majoriteten av användare på olika forum har bara positiva tankar om Pronto.

Gasmendes04 säger på Askgamblers.com:

“ Det här är ett casino med ett överflöd av spel och speltillverkare. Plattformen är också krypterad med SSL som är bra för säkerheten. Spelen har bevisats vara ärliga vilket är en betryggande faktor för nya spelare.“

(Översatt från engelska)

Insättningar & uttag

Hos Pronto är det Trustly som styr och ställer. Men det klagar vi inte över, Trustly är ju bland de snabbaste alternativen på marknaden.

Dock saknas det en del mindre banker som Ica Banken och Norwegian. I skrivande stund finns dessa banker: Swedbank & Sparbankerna, Nordea, Handelsbanken, SEB, Länsförsäkringar, Danske Bank, Skandiabanken, Sparbanken Syd.

Insättningar och uttag är avgiftsfria tack vare Trustly.

MetodMinsta insättningMinsta uttagUngefärlig uttagstid
Trustly100 kronor200 kronorUpp till 5 minuter

Avatar Vårt betyg: 4/5

Kommentar: Snabba uttag men vi önskar att de erbjöd fler banker samt Swish.

Spelutbudet hos Pronto

Pronto har ett växande utbud av både slots och bordsspel. Du hittar både slots och casino spelen på huvudmenyn. Där finns också olika kategorier för spelen så det är enkelt att hitta bland de 1000+ spel som erbjuds. Är du på jakt efter specifika slots så finns en sökfunktion för både spel och tillverkare. Man kan också filtrera efter endast speltillverkare, något vi uppskattar!

Pronto mobilcasino fungerar lika bra på surfplattan som i mobilen. I dagsläget finns det ingen app att hämta utan du når den via webbläsaren. Gränssnittet är likadant som på datorn så du enkelt känner igen dig. Mobilsidan anpassar sig efter din skärmstorlek så menyer är enkla att använda och texterna tydliga.

Vi testade både live casinot och slots på mobilcasinot och fann inga störande moment, allt flöt på supersmidigt!

Slots

Pronto har lagt mest fokus på sitt slotsutbud och det syns. Här finns det mer än 800 olika slots från mängder av populära speltillverkare. Favoriterna som Gonzo’s Quest, Book of Dead, Starburst och Hand of Anubis finns under “Favoriter” på huvudmenyn. De har också en kategori för nya slots så de kan få sina femton minuter i rampljuset.

Gillar du jackpottslots så finns det 14 stycken jackpottar att spana in under “Jackpot”. Bland annat har dem storfavoriterna Hall of Gods och Mega Fortune.

Vi kollade igenom vilka leverantörer som erbjuder flest slots på Pronto casino:

  • Push Gaming
  • Play’n GO
  • NetEnt
  • Red Tiger
  • Hacksaw Gaming
  • Relax gaming
  • Big Time Gaming
  • Pragmatic Play
  • … och ett tiotal till!
tre favoritslots
Favoritslots hos Pronto Casino 2021-03-03

Bordsspel

I skrivande stund finns det hela 26 bordsspel på Pronto casino. Digitala bordsspel spelas i lugn och ro, du väljer själv när spelrundorna börjar. Perfekt för när du vill ha kul på casino utan stress!

De digitala borden hittar du under “Bordsspel”. Borden består av blackjack, roulette och poker från olika leverantörer som Relax Gaming och NetEnt.

Hacksaw Gaming erbjuder också andra typer av bordsspel som är annorlunda gentemot de traditionella casinospelen.

Pronto Live Casino

Med hjälp av Evolution Gaming har Pronto ett live casino i världsklass. Här kan du spela blackjack, roulette, craps, baccarat och gameshows i upp till HD-videokvalité. Det finns olika bord med både låga och höga insatsnivåer – Med andra ord är alla är välkomna!

Gameshows tar underhållningen till en ny nivå och hos Pronto kan du få nöje på shower som Crazy Coin Flip, Side Bet City och Gold Bar Roulette. Alla gameshows finns under “Live Spel”. Där hittar du också övriga live casino spel.

Evolution Gaming erbjuder också Lightningbord. På dessa bord sker spelrundorna snabbare och har en chans till högre vinstmultiplikatorer. I skrivande stund kan du spela Lightningbord på roulette, tärningsspel, blackjack och baccarat.

Livespel - Pronto casino

Poker

Är du på jakt efter poker så är nog Pronto inte det bästa alternativet. Men det finns två olika pokerspel som du hittar i live casinot. Caribbean Stud och Casino Hold’em.

Vi hoppas de fyller på poker utbudet i framtiden, men kul att de erbjuder ett par stycken iallafall!

Avatar Vårt betyg: 4/5

Kommentar: Stort utbud av spel och ett livligt live casino!

Kontakt med support

Pronto Casino Kundtjänst

Pronto har både livesupport och mail om du har några funderingar. De har också en FAQ som inte är den bästa vi sett. Men den besvarar iallafall en del viktiga frågor.

För att komma i kontakt med livesupporten klickar man på den gröna bubblan längst ner till höger på sidan. Vi kom i kontakt med livesupporten på cirka två minuter och fick hjälp av Dennis.

Han svarade på alla våra frågor om spel, uttag och välkomstbonus med en snäll ton. En mycket trevlig och hjälpsam person!

  • Öppettider: 10 – 00 CET (10 – 23 CET Lör/sön)
  • Livechatt: Ja
  • Mejl: [email protected]
  • FAQ: Ja
  • Telefon: Nej
  • Språk: Svenska och Engelska

Avatar Vårt betyg: 4/5

Kommentar: Snabb respons från livesupporten men öppettiderna är lite korta.

Pronto Casino i praktiken

Är Pronto Casino snabbt? Vi testar sajten med en riktigt registrering, sätter in riktiga pengar och spelar på riktigt. Vi på casino.se ser till att vi vet exakt hur det fungerar! Häng med så får du reda på om det går snabbt, eller om det finns saker som du bör veta om innan du börjar spela.

Detta använde vi i vårt test

  • Vår insättning: 100 kronor
  • Vi spelade: Slingo Centurion
  • Speltillverkare: Slingo Originals
  • Tid att nå support: 5 sekunder
  • Datum för orginaltestet*: 25 februari 2020 kl 10:40
  • Datum när vi besökte dem senast*: 3 mars 2021 kl 19.00 NYTT!

    *Gränssnitt, erbjudanden och spelutbud kan ha ändrats sedan dess.

Registreringen

pronto casino registrering

Lika snabbt som Foppa gjorde mål i hockey, så fort går det att skapa konto här. Med andra ord, blinka inte för du kanske missar alltihop!

Klicka på ”sätt in och spela” och följ de enkla stegen som presenteras. Börja med att välja summan. Sedan bank, konto och verifiering.

Innan du kan spela måste du dessutom sätta spelgränser. Det finns förvalda summor så du kan välja att bara trycka OK om du vill.

Insättningen

Insättning och registrering sker samtidigt. Vi satte in 100 kronor och när vi sedan fick en stor pop-up med spelgränser så fyllde vi i dem. Sedan stod det fortfarande 0 kronor i saldo. Underligt!

Men ok det kan ju bli så om man måste fylla i saker innan man får sätta in pengar så vi valde att göra om insättningen och ser då att det dragits 100 kronor från bankkontot! En uppdatering av Pronto casino löste problemet och vi kunde sedan välja spelmaskin.

Vi valde ett som heter Slingo Centurion. Det är en slags bingospel kan man säga, fast roligare! Får man fler än 5 rader så aktiverar man dessutom bonusspel av olika slag vilket var extremt roligt.

Vi vann inget tyvärr, men vi fick en trevlig stund på casinot och kan säga att snabb insättning och snabb registrering är två saker som ligger på plussidan när det gäller Pronto.

Svarstid email:

47 min vilket man får säga är ett bra resultat

Vår samlade upplevelse

Bra spelutbud och mycket enkelt att registrera ett konto. Ett litet minus för att spelsaldot inte uppdaterades för oss men det gör ju egentligen inte så mycket.

Det som sidan får en extra stjärna för är att man aldrig blir kontaktad av dem, och deras support är bland de snabbaste vi sett.

Snabbare än Lucky Lukes skugga faktiskt!! Det tog 5 sekunder för dem att svara, och sedan 10 sekunder att besvara vår fråga. Bra jobbat Pronto!

Vad har hänt sedan förra besöket

Vi besöker dem igen 2022-07-04

Om vi gör en återblick till senast vi var hos Pronto har det inte skett några större förändringar. Nu är Pronto casino så pass etablerade att de inte behöver göra förändringar. Spelarna är redan bekväma och nöjda. Vi lade dock märke till lite positiva småförändringar:

Spelutbudet

• Utbudet har ökat från dryga 750 spel till över 1000 spel. Mer nöje att välja mellan!

• Fler speltillverkare har landat på casinot, som till exempel Peter & Sons och STHLMGAMING. Två mindre kända speltillverkare som båda har en del gömda diamanter.

Användarvänligheten

Vi la inte märke till några förändringar på sidan när det gäller användarvänligheten. Sidan flyter på lika snabbt som senast. Har de en vinnande formula så ska de inte ändra på den!

Supporten

Livechatten har blivit lite bättre i våra ögon. Sist vi var här behövde vi ange personliga uppgifter vid kontakt med chatten. Så var inte fallet när vi besökte den här gången. Överlag är supporten lika snabb och trevlig som senast.

Vanliga frågor

Det stämmer! Pronto har istället för en bonus storsatsat på att ge så snabba uttag som möjligt.


Ja, de har till och med sin egna kategori under “Jackpot”.


Uttagen sker normalt på cirka fem minuter. Detta kan skilja sig beroende på omständigheter och bank.


Det går lika bra som på datorn. Evolution Gaming har utformat sina bord så mobilspelare får den bästa möjliga upplevelsen.


Oavsett om du har ett spelkonto eller inte kan du testa alla slots.


Relaterad läsning

Cerberus inferno logga

Beat the Beast: Cerberus Inferno

Thunderkick
Monkeys Gold

Monkey´s Gold

No Limit City
Warrior Graveyard slot

Warrior Graveyard

No Limit City
wild west gold slot

Wild West Gold

Pragmatic Play

Recensioner (3)

2 / 5

Baserat på 3 omdömen

0 5 star reviews

0 4 star reviews

2 3 star reviews

0 2 star reviews

1 1 star reviews

3 Recensioner

  1. 15.07.2019 Ulrika

    Tog mig 6 dar att få pengarna in på kontot fast det står vinster inom 5 minuter på deras sida.

    Är det vanligt eller??

    • 06.02.2020 Kevin Strand

      För mig har det aldrig tagit mer än 10, max 15, minuter.

  2. 17.04.2019 Ylva E

    Tycker ni verkligen detta är bra casino. Jag vet inte vad är som är så bra. Jag föredrar Snabbis eller något av de nyare casinona. det är liksom mer fart där.
    så om jag skall ge ett betyg så kan jag säga att det får medel inte mer. Inget specieltt men kul ändå.

  3. 06.05.2019 Sanda M

    jätte kasst. man vinner aldrig här bara massa pengar man slänger bort!

  1. 04.10.2019 jan svensson

    jag råkade släcka spelet,hur gör jag för att komma in igen för att göra uttag

    • 06.10.2019 Casino.se

      Hej Jan!
      Har du vunnit skall vinsten ligga på ditt spelkonto redan men för säkerhets skull kan du kontakta kundtjänsten på e-post [email protected] och fråga.
      Vänliga hälsningar,
      casino.se

Lämna ett omdöme

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg
Choose star rating out of 5 stars