Innehåller betald marknadsföring
Den här artikeln / inlägget innehåller referenser till produkter eller tjänster från en eller flera av våra annonsörer eller samarbetspartners. Om du klickar på länkar till dessa produkter eller tjänster kan vi få finansiella annonsintäkter.
LeoVegas-casino_180X180
Högt betyg

Leo Vegas firar 10 års jubileum

Vårt betyg
5/5
Spelutbud
5/5
Mjukvara
5/5
Kundtjänst
5/5
Erbjudande
5/5
Insättning/Uttag
5/5
Besökarnas betyg
(8 omdömen)
Välkomstbonus 100 omsättningsfria gratisspins
Till Casinot

+18 | Regler & Villkor gäller
Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Betalningsmetoder

paysafe card Swish Trustly Visa

Speltillverkare

Elk Studios Evolution Gaming Fantasma Games Just for the win NetEnt Nolimit city play n go Quickspin Thunderkick Yggdrasil

Snabbfakta

  • Licens
    Sverige
    Sverige
  • Antal spel
    +1500
    +1500
  • Licenshavare
    LeoVegas Gaming plc
    LeoVegas Gaming plc
  • Minsta insättning
    100kr
    100kr
  • Etablerades
    2011
    2011
  • Livecasino
    Ja
    Ja

18+ År – Regler & Villkor gäller, www.stodlinjen.se. *Erbjudandet gäller nya spelare från 1 september 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspinsen är giltig i 60 dagar. Gratisspinsen är omsättningsfria och ev vinster är riktiga pengar. 

Kort om

Det finns casinon och det finns casinon. Alla känner Leo Vegas. Det många inte känner till är att de är mer än ett vanligt online casino, de erbjuder inte bara casinospel, skraplotter och jackpottspel. Hos Leo Vegas är det möjligt att spela vid ett stort utbud av live spelbord och dessutom satsa på sport när andan faller på.

Något vi verkligen gillar

  • Fantastiskt utbud av slots. Här finns allt!
  • Sajten är tillgänglig på hela 12 språk

Detta skulle lyfta dem

  • Kundtjänsten kunde vara snabbare

Vi testar LeoVegas i praktiken

Vi provspelar med riktiga pengar och kollar om LeoVegas är lika snabba som de lovar. Vi sätter in en peng, tar emot bonusen och väljer sedan en slot som vi spelar tills omsättningskravet är klart, eller tills våra pengar tar slut – vilket som nu kommer först.

Detta använde vi i vårt test

  • Vår insättning: 100 kr
  • Vi spelade: Dolphin´s Pearl
  • Speltillverkare: Novomatic
  • Tid att nå support: 30 sekunder
  • Datum för genomför första test: kl 13:45 den 3 februari 2020
  • Datum när vi besökte dem senast:*: 28 februari 2021 kl 15.00 NYTT

*Gränssnitt, erbjudanden och spelutbud kan ha ändrats sedan dess.

Registreringen

Man startar sitt speläventyr hos LeoVegas genom att trycka på knappen längst upp till höger där det står ”Spela Här”. Du får då fram en ruta där du fyller i personnummer. Så fort du skapat ditt expresskonto kommer du att få verifiera kontot. Det gör du genom att fylla i din e-post och ett mobilnummer och sedan trycker du på OK med BankID igen.

Leo Vegas registrering

Det tar ganska exakt 42 sekunder, och det var inklusive läsning av den text som stod i anslutning till registreringen. Blixtsnabbt alltså!

Registrering hos Leo Vegas

Insättningen

Vi valde att sätta in pengar med hjälp av Swish, bara för att det är enkelt. Det finns många bra insättningsmetoder som kreditkort, direktbetalning med Trustly och även e-plånböcker. Den enda metod vi egentligen tycker de kan lägga till är PayPal, för den är populär i Sverige och borde vara ett naturligt val att ha med.

Kontosaldo Leo Vegas

Bonusen vi fick med vår minsta möjliga insättning på 100 kr var 20 free spins. Vi valde att använda dem på Mega Fortune Dreams där vi vann lite mer än 11 kronor. Med 111 kronor, och några ören, så klickade vi oss vidare genom alla deras spel och hittade en gammal klassiker. Dolphin´s Pearl. Det gav oss retrokänslan men inga vinster tyvärr.

Det bästa med just denna slot är att du kan snurra med extremt små insatser. 18 öre per spelomgång för att vara exakt.

Svarstid email:

Vi fick svar efter 41 min, det är mer än godkänt.

Vår samlade upplevelse

LeoVegas har vunnit en stor mängd olika priser för sitt jobb med online casinospel. Och de är bra! Registreringen är snabb och smärtfri, och insättningen gick hur snabbt som helst. Vi hade väl gärna sett att vi fått ta emot vår bonus direkt vid insättning, men förstår samtidigt tanken bakom att man får den efter avklarade omsättningskrav.

LeoVegas har massor av roliga spel, och det var inte en lätt sak att välja en slot att spela på. Vi kan rekommendera sidan speciellt för dig som helst spelar på mobilen, men också för dig som spelar via datorn. Grymt snabb, vilket också gäller supporten som svarade på under 5 sekunder.

Vad har hänt sedan förra besöket?

Vi besöker dem igen – 2021-02-28

En av de saker som ändrats är bonusen, och i våra ögon till det bättre. Med minsta möjliga insättning fick vi förut 20 free spins och idag är det 100 stycken, och dessutom är det man vinner helt fritt från krav på omsättning.

En annan nyhet är deras satsning på bingospel. Leo Vegas Bingo fyller ett tomrum som uppstått i samband med att flera stora bingosajter försvann från den svenska spelmarknaden och i stort sett samma timme som bingo hos Leo Vegas lanserades blev de en stor favorit hos många svenska spelare.

Men har det inte hänt något annat? Nej, egentligen inte men det är nu inte negativt när det handlar om en spelsajt som flera gånger blivit utsedda till Sveriges bästa mobilcasino.

De håller samma höga kvalitet som de gjort sedan de startade 2011 och att hålla en så hög och så jämn nivå i 10 år är en merit i sig. Utbudet av spel har ökat något, och det kan förklaras av att det släppts nya spel på marknaden.

Keep up the good work säger vi på Casino.se!

Spelutbud

Det finns bara en enda sak vi vill klaga på och det är när man väljer att söka efter spel. Det hade varit bra med ett filter där så att man kan förfina sin sökning när man inte vet namnet på en slot.

Att kunna bocka i att spelet har 5 hjul, innehåller free spins och en minsta insats på 2 kr (och även andra kriterier såklart) hade varit perfekt.

Istället har de lagt krutet på menysystemet vilket underlättar saken men det blir inte perfekt. Det finns tre stora huvudgrupper på Leo Vegas och de är:

  • Casino
  • Live Casino
  • Odds

I den första hittar vi alla deras slots och andra casinospel, i nummer två finns alla live casinospel och i den tredje har de alla odds-spel. När man sedan väljer en av dem får man fler menyrader som i casinot som ser ut så här:

Leo Vegas meny med casino valt.
Leo Vegas meny med casino valt.

Framtida köp av bonusrundor

Den som sticker ut mest är ”Feature Buy” och den innebär att de spel du hittar här har en funktion gör att du kan köpa bonusrundan inne i spelet. En fiffig funktion som innebär att du kan starta free spins när du vill, men mot en kostnad.

Prisbelont mobilcasino

Leo Vegas har blivit utsedd till bästa mobilcasino fler gånger än någon annan och det kommer sig av att de redan från start valde att rikta sig mot de som spelar via mobilen.

De är fortfarande ledande inom mobilspel och erbjuder ett flertal olika appar. En av de smartaste är ”Leo Alerts” som ger en notis på utvalda matcher när du spelat på odds.

Slots

I casinot är det slots som dominerar utbudet. Slots är favorit hos många och att få ett så stort utbud av dem som vi får här är hur bra som helst.

Det som vi tycker är riktigt bra är att Leo Vegas valt att skapa flera olika menyer för olika typer av spel så det är rätt enkelt att hitta nya slots att prova.

Totalt finns det strax över 1 800 slots och det är också därför vi efterlyser en filterfunktion. Det är kul att hitta nya slots, men de är svåra att hitta även om det finns en sektion med just nya slots.

Där hittar man bara de som är nya hos casinot, och inte de som blir nya för oss som spelar.

Jackpottar och orginalslots

Jackpot slots finns det också gott om och de är in delade i två olika kategorier. Den ena är med alla de dagliga jackpottarna från Red Tiger och den andra innehåller de stora progressiva jackpottarna så som Mega Moolah och Hall of Gods.

Totalt bjuder de på över 70 olika jackpottspel vilket är riktigt bra.

Rullar man ner bland spelen dyker så småningom LeoVegas Originals upp. Det är en samling spelautomater som också innehåller en jackpott men det är en separat Leo Vegas jackpott som bara finns här.

Livecasino

Evolution Gaming, Authentic Gaming, Playtech och Pragmatic Play Live är de som ger oss spelunderhållning i livecasinot. Här hittar vi en bra blandning av casinospel och också mängder av spel.

Blackjack, roulette, craps och baccarat är de största men det finns också andra fina spelmöjligheter här. Svensk live roulette, eller VIP blackjack för highrollers? Valet är ditt.

Vi kan tipsa om mega Sic Bo som är ett av de snabbspel som erbjuds i livecasinot. Ett mycket kul spel som Pragmatic Play Live ger oss i en skön miljö med proffsiga spelpresentatörer.

Bingo

Äntligen! Så skreks det när årets vinnare i litteratur presenterades, och vi tyckte oss höra samma glädjeuttryck (men kanske mer äkta?) när bingospelen lanserades hos Leo Vegas.

Bingo
Bingo 2

Det finns fyra olika bingospel i deras bingolobby:

  • Leos Vrål: 90 bollars bingo
  • Leos Nya Liv: 75 bollars bingo
  • Leoflocken: 80 bollars bingo
  • Lejonkulan: 90 bollars bingo

Det går inte att provspela bingo som demo. Man måste således vara inloggad för att spela, men att uppleva bingo hos Leo Vegas är kul!

Odds

Leo Vegas odds innehåller det mesta du kan tänka dig inom betting. Från Mello till esport, från fotboll till dart. Valmöjligheterna är näst intill oändliga!

Vill du spela på sport eller andra händelser väljer du ”Odds” i toppmenyn och väl inne i den menyn är det bara att välja och vraka.

Klicka på ”utforska sport” för att få fram allt de har att erbjuda och betta på ditt favoritlag eller vem som ska vinna Eurovision.

Det vi gillar hos Leo Vegas odds är att det går att sortera på ett bra sätt. Betting funkar precis lika bra på mobilen, i app och i webbläsare, och på datorn. Det går också att streama matcherna du precis spelade på vilket ytterligare höjer spänningen.

casino.se teamet Vårt betyg: 5/5
Kommentar: Det är svårt att göra det bättre

Speltillverkarna

Inte nog med att de har många mjukvaruleverantörer med sig på resan, de har också sett till att vi får ta del av deras bästa spelutbud.

Grymt bra säger vi och presenterar de som finns med i listan över speltillverkare hos Leo Vegas:

  • Playtech, Microgaming, NetEnt, Cryptologic (WagerLogic), Evolution Gaming, Betsoft, Nyx Interactive, Bally, Play’n GO, IGT (WagerWorks), WMS, NextGen Gaming, Blueprint Gaming, iSoftBet, Genesis Gaming, Quickspin, Yggdrasil Gaming, Rabcat, Relax Gaming, Thunderkick, 2 By 2 Gaming, Elk Studios, SG Gaming, Lightning Box, Quickfire, Pragmatic Play, Red Tiger Gaming, Fuga Gaming, BlaBlaBla Studios, Sthlm Gaming, Playson, Slingo, High5Games, 1x2Games, Inspired, Big Time Gaming, Wazdan, Push Gaming, Kalamba Games, Authentic Gaming, Ezugi, Merkur Gaming, Realistic Games, Just For The Win, Foxium, EGT Interactive

casino.se teamet Vårt betyg: 5/5
Kommentar: Många speltillverkare med brett urval av spel

Vi går på djupet med kundtjänsten

Erbjuder följande support:

  • Live Chat
  • E-post

Svarstiden

Anslutningen till livechatten var omedelbar dagtid. Under nattetid på endast ett par minuter. Med e-post fick vi svar på cirka 1,5 timmar.

Kompetensen

Hos LeoVegas kan supporten allt du kan behöva veta och lite till. Vi fick snabba och konkreta svar på varje fråga vi ställde. Carita, som var vår supportagent nattetid, gav oss även två tips på slots som hen själv spelade.

Fråga vad du vill veta om: spellagen, LeoVegas casino villkor och slotstips om du har idétorka.

Leovegas chatt
Leo chatt bild

Intrycket

Jätten LeoVegas vet hur viktig supporten är – det är inget tvivel om saken.

Både dag och nattetid finns hjälp inom räckhåll för svenska spelare och de är alltid trevliga.

Vi såg inga varningstecken och det är precis så en support ska se ut. LeoVegas leder med bra exempel.

casino.se teamet Vårt betyg: 5/5
Kommentar: Leo Vegas kan det här

Casinobonus

Vi kikar på casinobonusen i första hand eftersom det är casinospel vi själva brinner för. Det räcker att sätta in en hundralapp för att ta del av den här bonusen. Sedan väljer du mellan följande tre spel:

  • Gonzo´s Quest MEGAWAYS
  • Dragon´s Fire MEGAWAYS
  • Piggy Riches MEGAWAYS

Fördela dina free spins hur du vill mellan de tre spelen, och om du vinner så är pengarna dina direkt. Inga omsättningskrav alls.

Några krav finns ändå såklart och de är följande:

  • Du måste ta emot bonusen och använda den inom 60 dygn från registreringdatum

18+ År – Regler & Villkor gäller, www.stodlinjen.se. *Erbjudandet gäller nya spelare från 1 september 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspinsen är giltig i 60 dagar. Gratisspinsen är omsättningsfria och ev vinster är riktiga pengar.

Totalt tre bonusar att välja mellan

Vill du hellre ha en bonus som funkar i livecasinot? Eller en odds bonus? Då kan du faktiskt få det. Totalt finns det alltså tre olika bonusar hos Leo Vegas och du väljer själv vilken av dem du vill ha.

Typ av bonusBonusvärdeOmsättningskravMinsta insättning för att få bonusen
Casino100 Free spins100 kr0 x100 kr
Live Casino 100 kr extra100 kr1 x100 kr
Odds bonus100 kr gratis spel100 kr0 x100 kr

Du kan inte välja mer än en bonus och du måste använda den inom 60 dagar från det du registrerat ett konto. Väljer du en bonus för livecasinot så är det enbart livespel som bidrar till omsättningskravet på 1 x.

casino.se teamet Vårt betyg: 5/5
Kommentar: Bra med valmöjlighet

Insättningar och uttag

Den minsta tillåtna insättningen hos Leo Vegas är 100 kronor men det kan vara högre beroende på vilken metod du väljer. Titta alltid noga innan du godkänner en insättning eller väljer metod.

InsättningsmetoderUttagsmetoder
SwishTrustly
TrustlyVISA
VISAMastercard (kan uppstå tekniska problem med Mastercard men välj då en annan metod)
MastercardSkrill (Ingen bonus om du använder denna metod)

Tid för uttag

BetalningsmetodUttagstid
VISA, Mastercard2 – 7 bankdagar
Swish,Trustly, Skrill, NetellerDirekt

När du vill göra ett uttag kan du bli informerad om att du behöver verifiera dig. De säger själva så här:

”Du informeras härmed om att LeoVegas kommer att verifiera din identitet via en tillförlitlig elektronisk källa eller liknande och att LeoVegas förbehåller sig rätten att när som helst begära ytterligare dokumentation i syfte att verifiera din identitet, de uppgifter du skickade in under registreringen eller i övrigt för att LeoVegas ska kunna uppfylla sina förpliktelser enligt lag. Du kan exempelvis bli ombedd att förse LeoVegas med ytterligare uppgifter och/eller dokument under insättning eller uttag (eller båda) eller övrigt när så krävs för att uppfylla LeoVegas rutiner för kundkännedom.”

Vad betyder det? Jo, att i normalfallet så räcker det med en verifiering med BankID men ibland krävs det att du skickar in dokument för att styrka din identitet, din adress, bevis på inkomst eller förmögenhet och även andra dokument. De talar alltid om exakt vad som behöver skickas in.

casino.se teamet Vårt betyg: 5/5
Kommentar: Flera olika metoder både för insättningar och uttag

Vanliga frågor

Du hittar den direkt på Leo Vegas sida när du surfar dit med mobilen. Det går också att ta hem den från olika ställen där du vanligen hämtar appar.


Nej det behövs inte. Det finns några små fördelar med appen men det går även att spela direkt i webbläsaren vilket ibland kanske till och med är att föredra. Appen tillåter inloggning med ”Touch ID” vilket är smidigt, men det går rätt snabbt även med BankID.


Då kommer ditt spel att annulleras. Pengarna kommer returneras till ditt spelkonto. Om en match avbryts, som en tennismatch efter första set, så kvarstår spelet. Den som drog sig ur räknas som förlorande part.


Relaterad läsning

Cerberus inferno slot

Beat the Beast: Cerberus Inferno

Thunderkick
Monkeys Gold

Monkey´s Gold

No Limit City
Warrior Graveyard slot

Warrior Graveyard

No Limit City

Din kommentar

Recensioner (8)

4 / 5

Baserat på 8 omdömen

3 5 star reviews

2 4 star reviews

2 3 star reviews

1 2 star reviews

0 1 star reviews

8 Recensioner

  1. 21.04.2019 Chrille chrille

    gick just med och fick 200% bonus alltså satte in 200 spänn fick 400 spänn och vann lite men det behöve tydligen omsättas många gånger det var hög gräns. kolla detta innan.

  2. 21.04.2019 Sigge

    Spelar du här är det det mest seriösa casinot du valt. Jag har haft konton på många andra nätcasinon genom åren men återkommer alltid till Leo. Allt funkar alltid bra. Bonusen och supporten samt tekniken. Brukar vinna här, kanske mitt turcasino?

  3. 10.05.2019 Adam W

    Leo skall vara kung men ibland känns det som de tappat farten lite. De kör liksom på i gamla hjulspår. det är lite som mellanjölk faktiskt. Allt finns men allt finns på konsum också.

  4. 06.04.2020 Evan Dahlqvist

    Jag är ganska ny på att spela på casino och gillar verkligen leo vegas. Jag känner mig säker att spela. Jag skulle aldrig spela på något nytt online casino som jag inte har någon anning vem om.
    Det enda jag vill klaga på att jag inte fick svar på mina fråga om ett spel jag frågade om. Det kändes som hon jag pratade med inte visste så hur man spelade blackjack riktigt.

  5. 28.07.2020 elias

    bra kul att spela här tycker jag, supporten va också helt ok 🙂

    • 01.08.2020 Ronja Spehling

      Klassiker! Återkommer alltid för betting på event, slots ibland.

  6. 19.01.2021 Bengalen

    Det av kul i 10min sen förlorade jag allt, tycker ändå det va helt ok.

  7. 29.01.2021 Nöjesspelarn

    Gillar återkommer- finns ju så otroligt mycket spel. Dessutom funkar fint att spela från mobilen!

  8. 01.02.2021 Sanna

    Gillar- återkommer till hit, pga. så mycket spel känns aldrig som att en är uttråkad.
    Har spelat från mobilen oxå och det funkar bra.

  1. 28.08.2019 Abdrljaouad mohamed

    Hej undrar om jag kan få mina free spinn tack

    • 29.08.2019 Casino.se

      Hej!
      Vi rekommenderar dig att kontakta deras kundtjänst på support-sv@leovegas.com. De svarar dygnet runt

Lämna ett omdöme

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Choose star rating out of 5 stars